Ik sta met energie en aandacht als gespreksleider of moderator voor je groep. Op creatieve wijze, met oog voor de dynamiek in de groep, probeer ik een geschikte manier te vinden om je groep tot interactie te krijgen. Hier enkele voorbeelden van de manier waarop ik in het verleden kleine, middelgrote en grote groepen begeleidde.

 

Kleine groepen: waar staan we, wie zijn we?

In een kleine groep kan je echt de diepte in - mits iedereen zich veilig voelt. Ik ben ervaren in het stimuleren van betekenisvolle en betekenisgevende gesprekken in kleine groepen. Ook als mensen denken dat er niets te bespreken is, inspireer en initieer ik goede gesprekken. Wil je praten over groepsdynamiek, persoonlijke ontwikkeling, de toekomst van je organisatie? Wat het onderwerp ook is, ik kan jouw kleine groep naar grote inzichten leiden. 

Middelgrote groepen: stilstaan bij verschillen

In groepen van 12-40 mensen is er ruimte voor verhalen over jezelf in relatie tot anderen. Bijvoorbeeld door na te gaan hoe je achtergrond beïnvloedt hoe je het (werk)leven op dit moment ervaart. Of door jezelf in de ruimte op een schaal te zetten, bijvoorbeeld één die van introvert naar extravert loopt. In middelgrote groepen werk ik graag met de ruimte die beschikbaar is. Bijvoorbeeld, zoals op deze foto, door de ruimte een wereldkaart te laten verbeelden en mensen een plek op de wereldkaart te laten kiezen. In een middelgrote groep kan iedereen aan het denken gezet worden en verlaten mensen geïnspireerd de ruimte, met nieuwe manieren om te kijken naar oude thema's. 

Grote groepen: ideeën genereren 

'Na de eerste sprekers is iedereen wel aan iets actiefs toe. Anne, kan jij met 140 mensen gaan brainstormen?'

Van zo'n vraag gaat mijn hartje sneller kloppen: 140 mensen actief en betrokken in gesprek krijgen! Ik zag het meteen voor me: een zaal zoemend van de ideeën, als een bijenkorf. Om niet alleen de snelle en luide sprekers de vloer te geven, maar ook introvertere collega's tot hun recht te laten komen, maakte ik een gespreksontwerp waar naast actie ook stilte een belangrijke rol speelde. Met de hulp van een groepje werkbijen hebben we in een uur fantastische ideeën geoogst waar de organisatie goed mee verder kan. De deelnemers vertrokken vol energie en inspiratie door de bijenkorfbrainstorm. Uiteraard kan dit ook zonder bijen, maar duidelijk is: er is zéker frisse interactie mogelijk in grote groepen!