Blog: Online verbinding ervaren

Ok, we doen het wel even zo. En daarna weer terug naar normaal. Toch?

Inmiddels weten we beter: we zitten nog wel even vast aan online werken.

Gesprekken via een schermpje.... vroeger leek me dat onpersoonlijk, saai, statisch.  Maar nu we al langer dan 6 maanden veel groepsgesprekken op afstand houden, is mijn mening veranderd. Je kan wel degelijk persoonlijke en diepgaande gesprekken voeren via Zoom, Teams, etc. Het kost soms wat extra moeite, maar het kan! 

De organisatie van Courageous Conversations aan de Vrije Universiteit Amsterdam verwoordt mooi hoe ik mijn draai heb gevonden in het online werken:

'Anne de la Croix is een uitstekend moderator die op originele, creatieve maar evenzeer gedegen wijze een groep deelnemers door een programma heen praat. Opvallend genoeg weet Anne zelfs een persoonlijke sfeer in een online bijeenkomst neer te zetten. Dit is van grote meerwaarde in tijd waarin steeds meer lezingen, discussies en publieke gesprekken online plaatsvinden.'

De kunst en kunde om verbinding te maken via een scherm, wordt ondersteund door de enorme innovatiekracht van deze tijd. Het mooie is dat softwareontwikkelaars, trainers en docenten in deze tijd veel nieuwe werkvormen en platforms hebben ontwikkeld, en die verzamel ik fanatiek. Ook hier zoek ik naar vormen die inclusieve interactie mogelijk maken, die mensen soms letterlijk in beweging brengen, en die een lach op je gezicht toveren. Het is mijn uitdaging om zó te werken dat mensen even hun mail, whatsapp, en rondslingerende vuile was compleet vergeten. Even alle aandacht op elkaar en de groep: een goed gesprek, maar dan online.

Het nieuwe normaal, toch niet zo erg als ik eerst dacht....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.